Onze tips & adviezen voor beginners!

Het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen als je nog niet veel ervaring hebt met masturberen. Misschien voel je je een beetje verlegen, onwetend of ongemakkelijk. Maar weet je wat? Dat is helemaal oké! Masturbatie is iets heel normaals en natuurlijks en kan zelfs helpen om jezelf beter te leren kennen en meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze blog geven we je een aantal tips om te beginnen met zelfontdekking en plezier te beleven aan masturbatie.

Ontdek meer
💋

Creëer de juiste sfeer

Een ontspannen omgeving is belangrijk als je wilt genieten van masturberen. Zorg ervoor dat je in een comfortabele, veilige en rustige omgeving bent. Dim het licht, steek wat kaarsen aan, leg een zachte handdoek neer en zet je favoriete muziek op. Zo kun je jezelf volledig onderdompelen in het moment en genieten van je eigen lichaam!

💋

Gebruik je handen

Je hebt niet per se speeltjes nodig om te kunnen masturberen. Het enige wat je nodig hebt, is je eigen lichaam en je fantasie. Begin met het verkennen van je lichaam met je handen. Je kunt dit doen terwijl je ligt, zit of staat, afhankelijk van wat voor jou comfortabel aanvoelt. Begindoor zachtjes over je huid te strelen en voel hoe je lichaam hierop reageert. Je kunt je handen over je borsten, tepels, buik, dijen, billen en andere gevoelige plekken laten glijden. Probeer verschillende drukpunten uit en voel welke aanrakingen het meeste genot opwekken.

 

Je kunt ook experimenteren met verschillende soortenbewegingen. Wrijf bijvoorbeeld over je clitoris, maak cirkelvormige bewegingen of beweeg je hand op en neer. Vergeet niet om jezelf rustig de tijd te geven om te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Het is geen race en het gaat er omdat jij je comfortabel en ontspannen voelt.

 

Als je je eenmaal meer op je gemak voelt, kun je experimenteren met verschillende technieken. Er zijn talloze manieren om jezelf te bevredigen met je handen. Probeer bijvoorbeeld eens de "kom hier" beweging met je vingers over je clitoris, wat een veelgebruikte techniek is om een orgasme op te wekken. Sommige vrouwen vinden het fijn om hun clitoris en vagina tegelijkertijd te stimuleren, terwijl anderen het prettig vinden om alleen de clitoris te stimuleren. Je kunt ook proberen om verschillende erogene zones tegelijkertijd te stimuleren, zoals de tepels en clitoris. Experimenteer en ontdek wat voor jou het fijnst voelt.

Seksspeeltjes zijn er niet voor niets

Als je eenmaal wat meer ervaring hebt opgedaan of als je voelt dat je er klaar voor bent, kun je nog experimenteren met speeltjes om je masturbatie-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Er zijn veel verschillende soorten speeltjes die je kunt gebruiken, zoals een wand vibrator voorvrouwen of een masturbator voor de mannen. Sommige speeltjes zijn gericht op penetratie, terwijl anderen puur de erogene zones aan de buitenkant stimuleren. Met speeltjes die bedoeld zijn voor penetratie raden wij aan om voldoendeglijmiddel (op waterbasis) te gebruiken, zodat het soepeler gaat en minderpijnlijk is. Deze speeltjes kunnen je helpen om nog meer plezier en intensiteit te ervaren. Probeer verschillende soorten en ontdek wat het beste bij jou past.

 

Vibrerende eitjes zijn ook perfecte masturbatie-tools voorvrouwen. En het leuke is dat deze op afstand te bedienen zijn, waardoor je na het inbrengen bijvoorbeeld met afstandsbediening of app jezelf vibratiegolven kan geven onder je kleren. Als je het aandurft kan je dit zelfs buiten de deur proberen. Of als je een partner hebt en je er comfortabel bij voelt, de controle uit handen geven. Spannend!

💋

Verken je fantasieën

Fantasieën zijn een natuurlijk onderdeel van masturberen. Het kan zijn dat je je schaamt of dat je het lastig vindt om je fantasieën te delen, maar weet dat iedereen ze heeft. Verken wat jou opwindt en waar je van droomt. Dit kan variëren van erotische verhalen tot fantasieën over bepaalde personen of situaties. Wees niet bang om je fantasieën te onderzoeken en ontdek wat voor jou werkt.

 

Wil je jouw masturbatie-ervaring nog verder verbeteren? Overweeg dan om een wand vibrator of vibrerend ei aan te schaffen. Deze speeltjes kunnen je helpen om nog meer plezier te ervaren en je lichaam beter te leren kennen. Klik hier om onze collectie te bekijken en ontdek welk speeltje het beste bij jou past.

 

Masturbatie kan een geweldige manier zijn om jezelf beter te leren kennen, te ontspannen en plezier te hebben. Vergeet niet om tijdens het masturberen rustig en diep te ademen. We hopen dat deze tips je helpen om te beginnen met zelfontdekking en te genieten van je eigen lichaam. Onthoud dat er niets fout is en elke ontdekking enkel bedoeld is om je positieve gevoelens te bezorgen. Geniet van jezelf!

Bedankt voor het lezen 👋

Hopelijk had je hier wat aan!

Meer tips & adviezen ontdekken

Nina

Sexpert